BLOG

Een overzicht van onze nieuwsberichten

« Terug

PERSBERICHT: Promedico biedt totaalservice ICT voor apotheekhoudende huisartspraktijken

voorkant ProVDF smal.JPG16 jan

Techni Team en Promedico zijn een samenwerking aangegaan om samen de apotheekhoudend huisarts te kunnen ontzorgen op het gebied van ICT. Met deze samenwerking worden zowel het HIS als de werkplekken verantwoord en veilig beheerd en onderhouden.

Leverancier van software voor de eerstelijnszorg Promedico biedt vanaf januari 2017 een totaalservice voor de ICT van apotheekhoudende huisartspraktijken. Huisartsinformatiesysteem (HIS) Promedico-VDF en de kantoorautomatisering draaien daarmee op centrale servers in Nederland en de zorgverleners maken hier gebruik van middels een beveiligde verbinding. Promedico werkt voor deze service samen met Techni Team. Deze ICT-dienstverlener zorgt voor de werkplek hosting en het beveiligde netwerk. Huisartspraktijk Kluft-Wladasch is de eerste praktijk die van de service gebruik maakt en de pilot is succesvol afgerond.

Promedico geeft met de service gehoor aan de wens van de apotheekhoudend huisarts om ontlast te worden op het gebied van ICT. Met de service draaien het HIS en de kantoorautomatisering op centrale servers in beveiligde datacenters in Nederland en niet meer op een lokale server in de huisartspraktijk. Hiermee heeft Promedico meer grip op de performance van het HIS, worden back-ups en updates voor de praktijk verzorgd en heeft de apotheekhoudend huisarts nog maar één aanspreekpunt voor ICT. Daarnaast kan ook buiten de praktijk veilig gebruikt worden gemaakt van het HIS, bijvoorbeeld tijdens visites. Marcel Bos, directeur bij Promedico, licht het aanbod van de service toe. “De zorgverlener wil zich kunnen bezighouden met de patiënt, niet met onderhoud van ICT. Met deze service zorgen we ervoor dat de apotheekhoudend huisarts zorgeloos, betaalbaar en veilig gebruik maakt van Promedico-VDF en de kantoorautomatisering. De beveiliging is getoetst en bevestigd door een externe, gespecialiseerde auditor.”

De ICT-dienstverlener die de hosting en het netwerkbeheer gaat verzorgen is Techni Team. De organisatie is goed bekend met de situatie in een huisartspraktijk, aangezien het grootste deel van de huidige klanten huisarts is. De datacenters van deze organisatie staan in ons eigen land, waardoor ze onder Nederlandse wetgeving vallen. De medische gegevens worden op verschillende fysieke locaties opgeslagen. Zo is de continuïteit gewaarborgd, bijvoorbeeld in het geval van brand. “De wet- en regelgeving voor medische data wordt steeds strenger. Het is voor een huisarts veelal geen doen om hier telkens en tot in detail van op de hoogte te zijn en steeds de adequate maatregelen te treffen. Samen met Promedico zorgen wij ervoor dat dit gewoon goed geregeld is”, aldus directeur van Techni Team Edwin van Vulpen.

De eerste praktijk die gebruik maakt van de service, was nauw betrokken bij de pilot. Apotheekhoudend huisarts Robert Wladasch van Huisartspraktijk Kluft-Wladasch te Haarle had altijd al de wens om op deze manier van ICT gebruik te kunnen maken. Hij is blij dat dit nu eindelijk mogelijk is: “Het is iedere praktijk die ontzorgd wil worden op het gebied van ICT aan te raden. Ik heb geen omkijken meer naar back-ups en updates. Je gaat zitten en het werkt. Ideaal.” Een andere belangrijke reden voor de praktijk om over te stappen op de service, is dat de huisarts zich geen meer hoeven te maken over de beveiliging van de gegevens.

De verwachting is dat een groot deel van de praktijken dat Promedico-VDF gebruikt nog dit jaar overstapt.

Over Promedico

Promedico ICT is ruim dertig jaar een toonaangevende softwareleverancier voor de eerstelijnszorg. Zij zien het als hun missie om bij te dragen aan de kwaliteit en ontwikkeling van de eerstelijns patiëntenzorg in Nederland. Dit doen zij door het leveren van een uitstekend huisartseninformatiesysteem en de ontwikkeling van nieuwe, innovatieve softwaretoepassingen en -applicaties voor de eerstelijnszorg.

« Terug

Deel dit bericht

Visie en kwaliteit

In de samenwerking, gaan we zo efficiënt mogelijk te werk. We trekken graag tijd uit voor strategisch overleg met onze klanten.

Meer over kwaliteit

Direct Support

De Techni Team systeembeheerders staan dagelijks klaar om u te ondersteunen bij het gebruik van uw ICT-middelen.

Download Teamviewer

Contact

Techni Team
Schietboom 2
3905 TD Veenendaal

t: 0318 - 57 43 95
f: 0318 - 57 61 85
e: info@techniteam.nl
www.techniteam.nl

      

Informatiebeveiliging

Techni Team heeft een Informatiebeveiligingsbeleid (IBB) opgesteld. Dit beleid is te downloaden via de downloadpagina. Het ISMS van Techni Team is gecertificeerd voor NEN7510-1:2017 en ISO/IEC 27001:2017.

ICT WaarborgISO 27001 DigitrustNEN 7510 DigitrustNictiz gekwalificeerd
Scroll naar boven