BLOG

Een overzicht van onze nieuwsberichten

« Terug

Waarom MKB-bedrijven kwetsbaar zijn voor cybercriminaliteit

04 okt

Cybersecurity is voor veel organisaties een steeds urgenter onderwerp. Steeds vaker hebben criminelen het gemunt op digitale gegevens. Niet alleen grote organisaties zijn een frequent doelwit, maar ook kleinere bedrijven lopen in toenemende mate het risico om slachtoffer te worden van cybercriminaliteit. Uit onderzoek blijkt dat in 2019 meer dan 30% van de MKB-bedrijven te maken heeft gehad met een ICT- beveiligingsincident (1).

Factoren die kwetsbaarheden veroorzaken

Er zijn twee belangrijke factoren die MKB-bedrijven kwetsbaar maken (2):

  1. Veel MKB-bedrijven gaan ervan uit dat ze niet aantrekkelijk genoeg zijn om aangevallen te worden. Hierdoor worden er weinig maatregelen genomen. Echter, een gebrek aan veiligheidsmaatregelen zorgt er juist voor dat een bedrijf een makkelijk, en daarmee aantrekkelijk, doelwit is. Daarnaast hebben werknemers van kleinere bedrijven vaak niet genoeg kennis over cybersecurity. Dit zorgt ervoor dat de grootste bedreiging van binnenuit kan komen, doordat werknemers soms onwetend cybercriminelen binnenlaten.
  2. Veel bedrijven uit het MKB laten zich ondersteunen door kleinere IT-bedrijven. (Meer dan 80% van de Nederlandse ICT-bedrijven heeft vijf of minder medewerkers.) Vaak hebben deze ICT-bedrijven niet de tijd, middelen en de kennis om te beschikken over een breed pakket aan security services.

Gevolgen van een datalek

Het onderschatten van het belang van cybersecurity is niet zonder risico’s. Datalekken kunnen leiden tot financiële schade, juridische vervolging, negatieve impact op het imago van een organisatie en faillissementen. Maar liefst 60% van de kleinbedrijven die een groot dataverlies leidt, is binnen drie jaar failliet, blijkt uit onderzoek van het IT-bedrijf Cisco (3).

Security services

Techni Team ICT heeft verschillende diensten ontwikkeld rondom IT-security. Daarmee komt zij tegemoet aan de behoeften van zowel MKB-bedrijven als bestaande IT-leveranciers.

Techni Team biedt een interessant businessmodel voor de IT-leverancier: hoogwaardige diensten en gereedschappen voor een concurrerende prijs, zonder te hoeven investeren. Voor MKB-bedrijven betekent dit, dat zij niet noodzakelijk hoeven over te stappen naar een andere ICT-leverancier om gebruik te kunnen maken van deze Security Services. Techni Team biedt andere ICT-bedrijven de mogelijkheid om deze dienstverlening bovenop hun bestaande dienstverlening aan hun klanten aan te bieden.

Meer informatie over deze dienstverlening vindt u hier.

Bronnen

(1) Van der Meij, Anna. https://cms.staatvanhetmkb.nl/tag/datalek/, Centraal Bureau voor de Statistiek.

(2) Walker, Ivy. Cybercriminals Have Your Business In Their Crosshairs And Your Employees Are In Cahoots With Them. (forbes.com), Forbes.

(3) Smit, Jordi. Hoe een datalek het MKB de kop kan kosten | WINMAG Pro, WINMAG Pro.

« Terug

Deel dit bericht

Visie en kwaliteit

In de samenwerking, gaan we zo efficiënt mogelijk te werk. We trekken graag tijd uit voor strategisch overleg met onze klanten.

Meer over kwaliteit

Direct Support

De Techni Team systeembeheerders staan dagelijks klaar om u te ondersteunen bij het gebruik van uw ICT-middelen.

Download Teamviewer

Contact

Techni Team
Schietboom 2
3905 TD Veenendaal

t: 0318 - 57 43 95
f: 0318 - 57 61 85
e: info@techniteam.nl
www.techniteam.nl

  

Informatiebeveiliging

Techni Team heeft een Informatiebeveiligingsbeleid (IBB) opgesteld. Dit beleid is te downloaden via de downloadpagina. Het ISMS van Techni Team is gecertificeerd voor NEN7510-1:2017 en ISO/IEC 27001:2017.

ICT WaarborgISO 27001 DigitrustNEN 7510 DigitrustNictiz gekwalificeerd
Scroll naar boven