BLOG

Een overzicht van onze nieuwsberichten

« Terug

Andere markten ontdekken de waarde van onze dienstverlening

Edwin van Vulpen.jpg28 feb

Techni Team investeerde in het achterliggende jaar veel in de veiligheid van de internetomgeving en de verbindingen van klanten. Datasecurity is topprioriteit. Ook andere markten dan de huisartsen en apothekers ontdekken de waarde van onze dienstverlening. Zo hebben we accountants- en notariskantoren kunnen toevoegen aan onze klantenkring.

Nog hoger niveau

Al jaren is Techni Team de betrouwbare IT-partner voor huisartsen en apothekers. Directeur Edwin van Vulpen: “Wij geloven in ICT-oplossingen ‘as a service’. Met andere woorden: wij leveren onze klanten niet de lampen, maar het licht”. In de achterliggende jaren heeft Techni Team zijn diensten steeds verder geoptimaliseerd. Daar gaan wij ook in 2017 mee door en daar plukken al onze klanten de vruchten van.”

Strenge regelgeving

De nationale en Europese wet- en regelgeving eist een zeer zorgvuldig omgaan met privacy. Edwin: “Denk aan de meldplicht datalekken die sinds 1 januari 2016 geldt. Maar óók aan de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming. Deze verordening treedt in 2018 in werking en stelt hoge eisen aan de beveiliging van servers, inclusief de fysieke locatie van een geplaatste server. Techni Team wil en zal natuurlijk aan die steeds strengere regelgeving voldoen en heeft de hele infrastructuur daarop aangepast. Zo beschikt Techni Team nu over een volledig gesegmenteerd netwerk.”

Multi-layer securitymodel

Regelmatig verschijnen meldingen in de media over computerhacks en malware, die serieuze schade aanrichten. Techni Team heeft daar een krachtig antwoord op ontwikkeld, dankzij het platform dat in 2016 is geoptimaliseerd en uitgebreid. “Met de modernste middelen hebben wij de datasecurity voor onze klanten naar een nog hoger niveau kunnen brengen. Vanaf nu maken we gebruik van een multi-layer cybersecuritymodel. Dit betekent dat elk compartiment van de infrastructuur een eigen beveiliging heeft. Een passend antwoord op de groeiende complexiteit van hacks, malware en andere bedreigingen waarmee onze klanten te maken kunnen krijgen. Dat model laat Techni Team één keer per jaar toetsen door een externe security auditor.”

Gebruikers

Techni Team heeft in het achterliggende jaar ook veel geïnvesteerd in de veiligheid van de internetomgeving en verbindingen van klanten. Edwin: “Niettemin bevindt 80 procent van alle bedreigingen zich tussen bureaustoel en toetsenbord. Dus bij de gebruiker zelf.”

Wat hem betreft moet de huisarts of de apotheker zich dus de volgende vragen stellen: hoe gaan mijn medewerkers met hun wachtwoorden om? Hoe geavanceerd zijn hun wachtwoorden? Hoe zorgen ze ervoor dat ze niet worden vergeten? En dat ze niet één wachtwoord hanteren voor al onze applicaties? Of de wachtwoorden ‘onthouden’ door ze op een Post-it op het beeldscherm te plakken?

Automation

Datasecurity heeft voor Techni Team topprioriteit. Daarom zet Techni Team hoog in op ‘automation’: dat is het automatiseren van automatiseringsprocessen. Edwin: ”We hebben meer dan duizend servers op ons platform. Automation zorgt ervoor dat de werking hiervan automatisch worden beoordeeld op mogelijke bedreigingen of storingen. Dat is streven naar perfectie en een goed lean principe in de praktijk. Het systeem herstelt een fout, of engineers krijgen een melding voordat de klant het merkt. Deze ‘automation’ hebben we in 2016 getest. Onze klanten zullen het effect ervan gaan merken in 2017.”

Accountants en notarissen

Omdat de veiligheid van data tot de kern van de propositie van Techni Team behoort, hebben ook andere markten de waarde van de Techni Team-dienstverlening ontdekt. Zo past deze dienstverlening heel goed bij accountants- en notariskantoren. Edwin: “We zijn blij dat we in 2016 (en ook al in 2017) accountants- en notariskantoren hebben kunnen toevoegen aan onze klantenkring. 2017 belooft een mooi jaar te worden. Voor onze klanten en voor Techni Team.”

« Terug

Deel dit bericht

Visie en kwaliteit

In de samenwerking, gaan we zo efficiënt mogelijk te werk. We trekken graag tijd uit voor strategisch overleg met onze klanten.

Meer over kwaliteit

Direct Support

De Techni Team systeembeheerders staan dagelijks klaar om u te ondersteunen bij het gebruik van uw ICT-middelen.

Download Teamviewer

Contact

Techni Team
Schietboom 2
3905 TD Veenendaal

t: 0318 - 57 43 95
f: 0318 - 57 61 85
e: info@techniteam.nl
www.techniteam.nl

  

Informatiebeveiliging

Techni Team heeft een Informatiebeveiligingsbeleid (IBB) opgesteld. Dit beleid is te downloaden via de downloadpagina. Het ISMS van Techni Team is gecertificeerd voor NEN7510-1:2017 en ISO/IEC 27001:2017.

ICT WaarborgISO 27001 DigitrustNEN 7510 DigitrustNictiz gekwalificeerd
Scroll naar boven