BLOG

Een overzicht van onze nieuwsberichten

« Terug

Techni Team verfijnt de mogelijkheden van ICT-dienstverlening aan Promedico-VDF klanten

26 mei

VAAS2020, de ICT Totaalservice voor apotheekhoudende huisartsen van Techni Team, is uitgebreid met meer keuzemogelijkheden en flexibiliteit. Het concept is ontwikkeld rondom het apotheekhoudende huisartsinformatiesysteem Promedico-VDF, dat daarmee als dienst (VDF As A Service) wordt aangeboden vanaf centrale servers in beveiligde datacenters in Nederland. Voor toegang tot de servers wordt gebruikgemaakt van een beveiligde dataverbinding.

Wat is er veranderd?

Voor het verzorgen van de lokale ICT, inclusief de kantoorautomatisering, kan de klant met VAAS2020 kiezen voor Techni Team of een van de gecertificeerde VAAS-partners. Inmiddels hebben de ICT-bedrijven Lucas IT en FuTec zich hier al voor aangemeld. De centrale hosting blijft in handen van Techni Team.

Gijs van der Wielen, directeur bij Promedico, licht het aanbod van de service toe. “De zorgverlener wil zich kunnen bezighouden met de patiënt, niet met onderhoud van ICT. Met deze nieuwe service zorgen we ervoor dat de apotheekhoudend huisarts nu meer keuze heeft in contract en lokale ICT VAAS-partner.

Doordat het huisartsinformatiesysteem (HIS) en de kantoorautomatisering niet meer draaien op een lokale server in de huisartspraktijk, maar op centrale servers worden back-ups en updates voor de praktijk uitgevoerd. De hosting en het netwerkbeheer worden verzorgd door Techni Team. De beveiligde datacenters staan in Nederland waardoor ze onder de Nederlandse wetgeving vallen. De medische gegevens worden op verschillende fysieke locaties opgeslagen. Zo is de continuïteit gewaarborgd.

“De wet- en regelgeving voor medische data wordt steeds strenger. Het is voor een huisarts geen doen om hier continu tot in detail van op de hoogte te zijn en steeds de adequate maatregelen te treffen. Samen met Promedico en de VAAS-partners zorgen wij ervoor dat dit goed geregeld is”, aldus directeur van Techni Team, Edwin van Vulpen.

Gecertificeerde ICT-dienstverleners

Techni Team heeft inmiddels meer dan 70 apotheekhoudende huisartsen op het VAAS-concept geïnstalleerd. Door de uitbreiding van de dienstverlening hebben apotheekhoudende huisartsen nu ook de optie om lokaal gebruik te maken van een VAAS-gecertificeerde ICT-dienstverlener. Daardoor kunnen niet alleen meer huisartsen sneller migreren, maar kunnen zij kiezen voor een VAAS-partner gecertificeerde ICT-leverancier. Op dit moment zijn dat Lucas IT en FuTec. Beiden beschikken over kennis en ervaring van zowel VDF als werkplekautomatisering, en zijn bekend met apotheekhoudende huisartsenpraktijken.

« Terug

Deel dit bericht

Visie en kwaliteit

In de samenwerking, gaan we zo efficiënt mogelijk te werk. We trekken graag tijd uit voor strategisch overleg met onze klanten.

Meer over kwaliteit

Direct Support

De Techni Team systeembeheerders staan dagelijks klaar om u te ondersteunen bij het gebruik van uw ICT-middelen.

Download Teamviewer

Contact

Techni Team
Schietboom 2
3905 TD Veenendaal

t: 0318 - 57 43 95
f: 0318 - 57 61 85
e: info@techniteam.nl
www.techniteam.nl

  

Informatiebeveiliging

Techni Team heeft een Informatiebeveiligingsbeleid (IBB) opgesteld. Dit beleid is te downloaden via de downloadpagina. Het ISMS van Techni Team is gecertificeerd voor NEN7510-1:2017 en ISO/IEC 27001:2017.

ICT WaarborgISO 27001 DigitrustNEN 7510 DigitrustNictiz gekwalificeerd
Scroll naar boven