« Terug

‘Ik heb wel iets van een ontdekkingsreiziger in mij’

Bas Wagenaar.jpg28 feb

Bas Wagenaar heeft twee rechterhanden. Daarvan maken ze thuis mooi gebruik, zegt hij. Bij Techni Team komt die handigheid ook prima van pas. Bijvoorbeeld wanneer hij een VoIP-centrale op de zaak voorbereidt en bij de klant installeert, test en alle bestaande data migreert. “Met iedere klant is het contact weer anders. Maar ik probeer hem of haar altijd tevreden achter te laten.”

Telefonie in polsbandje

De telefonie ontwikkelt zich razendsnel. “Dat maakt mijn werk ook zo uitdagend,” vindt Bas. “Ik ontdek steeds nieuwe mogelijkheden in hardware en in cloudoplossingen. Dat geeft mij energie. Vijf jaar geleden hadden we toch niet kunnen denken dat je nu telefonie kunt verwerken in een polsbandje. Nee, dat is geen sciencefiction meer. En het einde van de ontwikkelingen is nog lang niet in zicht. Wat mij betreft kan het niet ver genoeg gaan.” Lachend voegt hij daaraan toe: “Ik houd wel van sciencefiction.”

Patchkast geordend

Met zijn analytisch vermogen probeert Bas altijd structuur aan te brengen. Bijvoorbeeld in de spagghettiwarboel achter een patchkast. “In die kast staan de servers, met elkaar verbonden via kabels. Wanneer ik bij de klant wegga, heb ik die kabels allemaal netjes geordend. De klant heeft daardoor overzicht en kan er makkelijker mee werken.”

Buitenland

Voordat hij in 2009 bij Techni Team kwam werken, zat hij veel in het buitenland. “Tot mijn 8e jaar woonde ik buiten Nederland. Later heb ik op de Antillen wifinetwerken aangelegd. In een half jaar ging in alle eilanden af. Voor IBM heb ik in Zuid-Afrika een helpdesk helemaal van scratch af aan opgezet.” Hij vindt het fijn weer in Nederland te wonen. “Nederland is vertrouwd en bekend. Mijn vrouw en ik hebben nu twee jonge kinderen. Die wil je een stabiele, goede thuishaven bieden. Dat is Nederland voor ons.”

Ontdekkingsreiziger

Intussen blijven de dromen. Bijvoorbeeld om over vijf jaar geheel zelfstandig een project te kunnen uitvoeren. “Precies hetzelfde werk als ik nu doe, maar dan als eerstverantwoordelijke man.” Dromen kan hij ook van mooie vakanties. Die brengen hem en zijn gezin steevast buiten Europa. “Ik heb een ontdekkersmentaliteit. Dan is Europa te bekend. Wij gaan graag naar Azië, het Caribisch gebied of Afrika.” Totdat het vertrouwde Nederland weer trekt.  En natuurlijk de klanten van Techni Team. 

« Terug

Deel dit bericht

Scroll naar boven