VAAS: de oplossing in detail

Werkplekken- en netwerkapparatuur in uw praktijk

Techni Team werkplekken voldoen aan de hoogste standaards denkbaar op dit terrein. Er wordt uitsluitend gewerkt met eerste klasse apparatuur om de simpele reden dat deze het meest betrouwbaar is, lang meegaat en storingsongevoelig is. De werkplekken worden door Techni Team geleverd, geïnstalleerd en onderhouden. Alle noodzakelijke randapparatuur wordt door Techni Team aangesloten en in werking gesteld. Bij de oplevering krijgt u een praktisch instructie op de relevante functies van de werkplekken.

Serverhardware in het datacenter.

Techni Team heeft een serverpark opgebouwd dat is gestationeerd in meerdere streng beveiligde datacenters in Nederland. Uw virtuele server zal daar onderdeel van uitmaken. Op deze server, die binnen het datacenter en binnen het serverpark ook weer streng beveiligd is, draait uw Promedico VDF applicatie met de daarbij behorende database.

Beveiligde private verbinding van uw praktijk naar het datacenter

Vanaf uw locatie wordt middels een speciale netwerkverbinding direct contact gemaakt met uw applicatie binnen het datacenter. Deze verbinding is zodanig streng beveiligd dat communicatie van en naar uw werkplekken niet via het ‘boze en gevaarlijke internet’ loopt, maar direct en beveiligd over het Techni Team netwerk.

Kantoorautomatisering naar keuze

Uiteraard is uw Promedico VDF applicatie niet het enige instrument dat in uw praktijk wordt gebruikt. Naar keuze kunt u daarom de dienstverlening uitbreiden met bijvoorbeeld MS-Office, uw boekhoudpakket of andere applicaties.

Installatie en volledig onderhoud, updates en support

Techni Team zorgt voor het volledige onderhoud van uw systeem. Zo vindt periodiek onderhoud plaats en staan uw werkplekken aangesloten op een permanent remote monitoring systeem. Indien nodig komen onze engineers op locatie. Regelmatig worden patches en updates uitgevoerd van operating systems, de kantoor applicaties maar ook van Promedico VDF. De samenwerking met Promedico voorziet er in dat Techni Team volledig op de hoogte is van de vereiste updates en ook de kennis en de competentie heeft om deze op uw server te installeren.

Reparatie en vervanging van defecte hardware

Mocht het onvoorzien voorkomen dat één van uw componenten ( een beeldscherm of een PC bijvoorbeeld) een defect of een storing vertoond, wordt dit onmiddellijk verholpen. Indien dat niet direct lukt, krijgt u per omgaande (kosteloos) vervangende hardware geïnstalleerd.

Dagelijkse back-up en back-up op een tweede fysieke locatie

Dagelijks wordt uw omgeving veilig gesteld middels een data back-up. Wekelijks wordt de back-up ook veiliggesteld op een fysiek andere locatie, zodat uw gegevens ook tegen calamiteiten met een grote impact worden beschermd.

Toegang tot het publieke internet vanaf de werkplek

Ondanks dat u vanaf uw locatie meteen in de beveiligde omgeving van het Techni Team netwerk komt, kunt u daarvandaan direct het internet op. Vanaf uw werkplek merkt u als gebruiker dus geen verschil met een willekeurige ‘open internet’ verbinding.

Voor de zorg beveiligde e-mail

Als onderdeel van de propositie VAAS wordt u ook veilig email verkeer aangeboden. Belangrijk hierbij is dat u geen hinder ondervindt van de beveiligingsmaatregelen die hiervoor zijn genomen. Uw email verkeer wordt op een zorg-verantwoorde manier ingericht en afgehandeld, zonder dat u daar iets van merkt.

Beveiligde VPN-thuiswerkplek

Optioneel kunt u gebruik maken van een thuiswerkplek. Met deze werkplek wordt u via een VPN-verbinding veilig binnengebracht en aangesloten op het Techni Team netwerk, en kunt u niet alleen thuis, maar ‘overal ter wereld’ bij uw Promedico VDF applicatie komen.

Pinnen over IP, Alarm over IP en Narrowcasting-systemen

Een moderne huisartsenpraktijk heeft meer nodig dan alleen een HIS. Tal van toepassingen moeten of kunnen worden geïntegreerd met uw werkplekken. Wij kunnen bijvoorbeeld PIN-over IP voor u inrichten, een spirometer installeren en aansluiten, uw narrowcasting systeem of uw medicijnkoelkast aansluiten op het netwerk, of uw alarm systeem integreren.

Installatie van medische en niet-medische randapparatuur

Omdat Techni Team zich heeft gespecialiseerd in het ontzorgen van de eerstelijns gezondheidszorg heeft zij daar veel ervaring opgedaan. Techni Team is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van ICT en weet waar een huisarts of apotheker behoefte aan heeft. Vraag ons daarom gerust vrijblijvend om advies.

Security- en antivirussoftware

Uiteraard is veiligheid een belangrijk speerpunt bij het ontwerp en de inrichting van onze infrastructuur. Altijd up-to-date zijn met de meest recente en beste antivirus- en security software is daarom een must. U hoeft zich daarover geen zorgen meer te maken.

Compliance privacy wetgeving

Zoals u wellicht weet is momenteel de Wet Bescherming Persoonsgegevens van kracht. Deze wet stelt strenge eisen aan uw infrastructuur. Veel servers in privaat beheer voldoen niet aan deze regelgeving. Vanaf mei 2018 treedt de AVG, de Europese verordening voor gegevensbeveiliging in werking, en die maakt het fysiek onmogelijk voor een huisartsenpraktijk met een lokale server om aan de wetgeving te voldoen. De hoogste tijd dus om serieus na te denken over VAAS. Daarmee zijn deze dilemma’s namelijk afgevangen.

Databeveiliging conform AVG

De combinatie van: - de inrichting van het Techni Team netwerk, -de kwaliteit van de werkplekken, - de gebruikte security hulpmiddelen, -de voortdurende bewaking van uw systeem, -het doorlopende onderhoud op uw systeem, -de plaatsing van uw data in een Nederlands datacenter, -en het gebruik van secure-mail, maken dat VAAS ruimschoots voldoet aan de AVG. 

Geen server in de huisartsenpraktijk

Sinds mei 2018 is de AVG van kracht. Deze verordening stelt eisen aan de fysieke plaatsing van een server in de huisartsenpraktijk. Het voldoen aan deze eisen impliceert grote investeringen in beveiligingsmaatregelen. Met VAAS worden deze investeringen voorkomen.

Vanaf iedere locatie veilig werken met Promedico-VDF

De inrichting van de server en de omringende infrastructuur maakt het ook mogelijk om vanaf elke plaats in de wereld op een veilige manier bij uw data te kunnen.

Gegevensopslag in Nederlandse datacentra

Omdat uw data in Nederland blijft en uw server goed is ingericht wordt voldaan aan alle regelgeving. De wetgeving spreekt als het gaat om de beveiligingsmaatregelen al snel over ‘passende’ maatregelen. Dat betekent dat wat nu passend is, dat over 3 jaar mogelijk niet meer is. Het is daarom belangrijk om gebruik te maken van een omgeving die ‘automatisch’ meebeweegt met de toenemende eisen op dit gebied.

Kwaliteit en duurzaamheid

In de samenwerking, gaan we zo efficiënt mogelijk te werk. We trekken graag tijd uit voor strategisch overleg met u.

Meer over kwaliteit

Direct Support

De Techni Team systeembeheerders staan dagelijks klaar om u te ondersteunen bij het gebruik van uw ICT-middelen.

Download Teamviewer

Contact

Techni Team
Schietboom 2
3905 TD Veenendaal

t: 0318 - 57 43 95
f: 0318 - 57 61 85
e: info@techniteam.nl
www.techniteam.nl

      

Informatiebeveiliging

Techni Team heeft een Informatiebeveiligingsbeleid (IBB) opgesteld. Dit beleid is te downloaden via de downloadpagina. Techni Team is gecertificeerd voor NEN7510-1:2017 en ISO/IEC 27001:2013.

ICT WaarborgISO 27001 DigitrustNEN 7510 DigitrustNictiz gekwalificeerd
Scroll naar boven