Wat is VoIP?

Het moderne telefoneren via Techni Team 

Wat is VoIP?

VoIP is een afkorting voor Voice over Internet Protocol, wat vrij vertaald kan worden met ‘spraak via het internet’. Iedereen met een (redelijk) goede internetverbinding kan gebruik maken van telefonie via het internet in plaats van telefonie via een gewone centrale.

Hoe werkt VoIP?

Internet Protocol is niets meer dan de taal die computers gebruiken om te communiceren via het internet. Bij VoIP wordt de spraak omgezet in pakketjes die via het internet naar de ontvanger worden vervoerd. Voor het voeren van een gesprek heeft het als eerst een goede netwerkverbinding en toestellen nodig. Een toestel dat geschikt is voor VoIP wordt een VoIP modem genoemd. Dit toestel zet het analoge signaal om in een digitaal signaal en vice versa. Het modem zet de data om in pakketjes, waarna deze via het internet naar het modem van de ontvanger worden geleid. Daar worden de pakketjes weer omgezet in de originele data en is de cyclus compleet.

Wat zijn de voordelen van VoIP?

Het grootste voordeel is dat VoIP geen grenzen kent. Toestellen en telefooncentrales hoeven niet meer fysiek verbonden te zijn. Organisaties kunnen zelfs meerdere vestigingen aansluiten op één telefooncentrale. Dat scheelt in telefoonkosten én onderhoud. Daarnaast is het erg gemakkelijk om nieuwe toestellen toe te voegen. Een tweede voordeel dat VoIP met zich meebrengt zijn de lage kosten. De data wordt namelijk via het internet vervoerd. Omdat vrijwel iedereen toegang heeft tot het internet, kan VoIP goedkoop aangeboden worden. 

Wat zijn de nadelen van VoIP?

VoIP heeft eigenlijk één belangrijk nadeel, dat is dat het afhankelijk is van het internet. Zo kan er geen gesprek plaatsvinden wanneer de zender of ontvanger geen internet verbinding heeft. Daarnaast kan ook een slechte internetverbinding voor problemen zorgen. Wanneer de data niet goed wordt overgedragen, kunnen er vervelende haperingen ontstaan. Gelukkig vinden er steeds meer ontwikkelingen plaats op het gebied van VoIP die steeds weer voor verbeteringen zorgen.

Interesse in VoIP?

Optimale bereikbaarheid begint bij VoIP-telefonie van Techni Team. Interesse? Neem contact met ons op via 0318-574395 of info@techniteam.nl.

Neem contact op

Voordelen VoIP:

  • Geen fysieke centrale
  • Toestellen zijn vanaf iedere locatie aan te sluiten
  • Integratie van mobiele telefonie
  • Eenvoudig aan te passen en te onderhouden
  • Altijd volgens de laatste stand van de techniek
  • Geen investering en kosten vooraf; u betaalt een vast bedrag per maand voor de complete dienst

Stuur mij meer informatie

Visie en kwaliteit

In de samenwerking, gaan we zo efficiënt mogelijk te werk. We trekken graag tijd uit voor strategisch overleg met onze klanten.

Meer over kwaliteit

Direct Support

De Techni Team systeembeheerders staan dagelijks klaar om u te ondersteunen bij het gebruik van uw ICT-middelen.

Download Teamviewer

Contact

Techni Team
Schietboom 2
3905 TD Veenendaal

t: 0318 - 57 43 95
f: 0318 - 57 61 85
e: info@techniteam.nl
www.techniteam.nl

  

Informatiebeveiliging

Techni Team heeft een Informatiebeveiligingsbeleid (IBB) opgesteld. Dit beleid is te downloaden via de downloadpagina. Het ISMS van Techni Team is gecertificeerd voor NEN7510-1:2017 en ISO/IEC 27001:2017.

ICT WaarborgISO 27001 DigitrustNEN 7510 DigitrustNictiz gekwalificeerd
Scroll naar boven