Techniteam NSF (44)_banner

BLOG

Een kijkje achter de schermen van Techni Team collega Peter

16-12-2021

Met regelmaat gaat collega en natuurfanaat Peter op stap om werkzaamheden te verrichten bij klanten van Techni Team. Daar ontstaan soms mooie verhalen uit. Zo ook in afgelopen periode, toen Peter de kans kreeg om een aantal zeldzame dieren te spotten tussen de werkzaamheden door. Hieronder staat het verhaal van Peter.

‘’Ik heb ’s ochtends vaak last van dikke files. Om toch op tijd bij mijn projecten te komen, vertrek ik voordat het begint te ‘stropen’. Daardoor ben ik regelmatig te vroeg op mijn afspraken, maar beter te vroeg, dan te laat. Dit heeft bovendien een mooi voordeel: soms kan ik voordat de werkdag begint nog even mijn benen strekken in een natuurgebied in de buurt van de klant. En zo gebeurde het dat ik de afgelopen periode regelmatig een bezoek bracht aan de Weerribben-Wieden; een prachtig waterrijk gebied. Het ligt slechts luttele kilometers bij enkele klanten vandaan.  Dit veengebied staat bekend om de aanwezigheid van de visotter. Dit dier is in mijn geboortejaar (1988) uitgestorven in Nederland, maar in 2002 succesvol geherintroduceerd. Het is echter moeilijk om deze dieren te zien, want ze zijn doorgaans schuw en vaak nachtactief.

''Mijn mond valt open van verbazing, want in de struiken achter de hut zit een otter!''

Ondanks de kleine kans speurde ik regelmatig over het water als ik een frisse neus haalde. En zo ook die ene dag. Ik ben klaar bij de klant en voordat ik naar huis toe rijd, strek ik nog even mijn benen. Ik loop naar een vogelkijkhut en kijk uit over een waterplas. Op de plas is niets te zien, maar opeens hoor ik een enorme plons onder de kijkhut! Terwijl mijn hart in mijn keel klopt, speur ik rondom de kijkhut in het water. Mijn mond valt open van verbazing, want in de struiken achter de hut zit een otter op een vis te knagen! Het blijken er zelfs twee te zijn die op hun dode gemak rondom de hut aan het jagen zijn. Af en toe steken ze hun kop boven water of zwemmen een stukje. Ik kan wel juichen! Het lukt zelfs een portretje te schieten. Een dik halfuur kan ik genieten van dit geweldige spektakel! Wat een belevenis! Wat heb ik toch een leuke baan!’’

Dit artikel delen:

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website om deze te analyseren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie en advertenties te zien krijgt. Door hiernaast op akkoord te klikken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden. Lees meer.

Akkoord
Niet akkoord